Δυσλεξία

Δυσλεξία

Περιγραφή

Η Δυσλεξία είναι μία ειδική αναπτυξιακή μαθησιακή δυσκολία η οποία οφείλεται σε εγκεφαλική δυσλειτουργία και εκδηλώνεται με απρόσμενα μεγάλη αδυναμία στην ανάπτυξη ταχείας, ευχερούς ανάγνωσης, αλλά και στην απομνημόνευση της ορθογραφίας των λέξεων.

Οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Την τελευταία εικοσαετία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών εστιάζεται ολοένα και περισσότερο στις δυσκολίες μάθησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας.

Το ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ υποστηρίζει τη θέση που δηλώνει πως η πρώιμη ανίχνευση και αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους, επειδή μας επιτρέπει να οργανώσουμε έγκαιρα παρεμβατικά παιδαγωγικά και θεραπευτικά προγράμματα με στόχο την μαθησιακή ενίσχυση των παιδιών αλλά και την ψυχοσυναισθηματική στήριξη των ίδιων και των γονιών τους.

Για τους λόγους αυτούς, έχουμε σχεδιάσει με πολύ φροντίδα, ειδικά σεμινάρια για ευαισθητοποιημένους γονείς & εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά.

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι να διαχωρίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τις μαθησιακές δυσκολίες από τη δυσλεξία και να μπορούν να κάνουν μία πρωτογενή εκτίμηση για το που και πως θα μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί.

Συνοπτική Παρουσίαση

Ενδεικτικά ορισμένες Θεματικές Ενότητες είναι οι εξής:

  • Πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών
  • Πρώιμη αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών (πρώτες ενδείξεις)
  • Ορισμός Δυσλεξίας
  • Μεγαλύτερος αριθμός παιδιών που εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες -δυσλεξία σήμερα: Μύθος ή πραγματικότητα;
  • Τεχνικές ενίσχυσης γνωστικών δεξιοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας
  • Πότε γίνεται η παραπομπή στον ειδικό

Οι μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να επηρεάσουν ένα παιδί τόσο σε συναισθηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Το νέο στοιχείο που προστίθεται στην έρευνα τα τελευταία χρόνια είναι οι μηχανισμοί που λειτουργούν ώστε ένα παιδί να εμφανίσει μαθησιακές δυσκολίες, η ακριβής διάγνωση και αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο σωστή προσέγγιση και κατάρτιση του προγράμματος αντιμετώπισής τους καθώς και τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονται οι μαθησιακές δυσκολίες με άλλα προβλήματα συναισθηματικής φύσης.

Απευθύνεται

Απευθύνεται σε γονείς & εκπαιδευτικούς, φοιτητές ψυχολογίας και ψυχολόγους, καθώς και σε εφήβους ή ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες.

Για να μάθεις όλα τα Μοναδικά Προνόμια που μπορείς να εξασφαλίσεις ως σπουδαστής του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ μπορείς να
· Επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210 9029780
· Να μας επισκεφτείς Κασομούλη 108, Αθήνα, δίπλα στο μετρό Αγ. Ιωάννη
· Να μας στείλεις φόρμα επικοινωνίας ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Ονοματεπώνυμο (*)

Τηλέφωνο (*)

Email (*)

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων