Εφαρμοσμένα Θέματα Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Εφαρμοσμένα Θέματα Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων

Περιγραφή

Σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση (4308/2014) προβλέπεται η εφαρμογή από το 2015 των νέων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο του θεσμικού πλαισίου είναι ότι στην ουσία καταπολεμά αποτελεσματικά τη λογιστική πολυνομία, αφού κωδικοποιεί τους διάσπαρτους λογιστικούς κανόνες.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματεύεται σε εφαρμοσμένη βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα (Ε.Λ.Π.), που σε μεγάλο μέρος ρυθμίζει ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.). Αναλύονται οι λογιστικοί κανόνες που υποχρεούνται να τηρούν από εδώ και στο εξής οι οντότητες (επιχειρήσεις) για την σύνταξη των οικονομικών τους καταστάσεων. Επιπρόσθετα αναλύονται βασικές έννοιες, οι σημαντικότερες αλλαγές στον λογιστικό χειρισμό ορισμένων οικονομικών μεταβολών των επιχειρήσεων.

Στόχος

Το αντικείμενο του σεμιναρίου έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες επιμόρφωσης των στελεχών των οικονομικών υπηρεσιών επιχειρήσεων και οργανισμών, φοροτεχνικών – λογιστών, ελεγκτών καθώς και τελειόφοιτων / πτυχιούχων ΑΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης.

Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας το σεμινάριο θα γνωρίζουν τους λογιστικούς κανόνες που υποχρεούνται να τηρούν, τις σημαντικότερες αλλαγές στον λογιστικό χειρισμό οικονομικών μεταβολών των επιχειρήσεων.

Συνοπτική Παρουσίαση

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

 

Εισαγωγικές έννοιες

– Πεδίο εφαρμογής. Υποκείμενες οντότητες στο σύνολο αυτού του νόμου.

– Καθορισμός μεγέθους επιχειρήσεων.

Λογιστικό Σύστημα- Λογιστικά αρχεία

Λογιστικό σύστημα και βασικά λογιστικά αρχεία.

Άλλα λογιστικά αρχεία. Περιγραφή συμπληρωματικών αρχείων (μητρώο παγίων, και αρχεία απογραφών λοιπών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά σε αρχείο απογραφής αποθεμάτων)

Διασφάλιση αξιοπιστίας λογιστικού συστήματος.

Διακίνηση αποθεμάτων και τα παραστατικά διακίνησης.

Απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε συμβούλους επιχειρήσεων, στελέχη οικονομικής διεύθυνσης επιχειρήσεων, λογιστές, στελέχη εταιρειών διαχείρισης συλλογικών επενδύσεων και οικονομικούς αναλυτές.

Για να μάθεις όλα τα Μοναδικά Προνόμια που μπορείς να εξασφαλίσεις ως σπουδαστής του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ μπορείς να
· Επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210 9029780
· Να μας επισκεφτείς Κασομούλη 108, Αθήνα, δίπλα στο μετρό Αγ. Ιωάννη
· Να μας στείλεις φόρμα επικοινωνίας ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Ονοματεπώνυμο (*)

Τηλέφωνο (*)

Email (*)

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων