Θέματα Διαχείρισης Ρευστότητας και Εσωτερικής Τιμολόγησης

Θέματα Διαχείρισης Ρευστότητας και Εσωτερικής Τιμολόγησης

Περιγραφή

Στις σύγχρονες επιχειρήσεις, η σημασία της ορθής τιμολόγησης των δραστηριοτήτων, καθώς και η εκτίμηση της κερδοφορίας, εντός των παραγωγικών τους μονάδων, αποτελούν τον προθάλαμο για μία επιτυχημένη διαχείριση. Η εσωτερική τιμολόγηση (FTP) καταδεικνύει με αντικειμενικότητα τα δυνατά και αδύναμα σημεία της “παραγωγικής” δραστηριότητας και δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να παρέμβουν στοχευμένα στην επιδιόρθωση των αδυναμιών. Αποτελεί ένα εργαλείο κεντρικής διαχείρισης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς ο κεντρικός διαχειριστής καλείται να διαχειριστεί τα πιθανά ανοίγματα ρευστότητας που δημιουργούνται από την εσωτερική κατανομή της.
Η πρόσφατη διεθνής κρίση, κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο την αναγκαιότητα ορθής διαχείρισης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με την οποία διαφαίνεται πως η εσωτερική τιμολόγηση (FTP) αποτελεί οδηγό προς την κατεύθυνση αυτή.

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναλυθούν οι αρχές και τις μεθόδους της εσωτερικής τιμολόγησης (FTP), οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να μπορέσει να τις εφαρμόσει πρακτικά εντός της οργανωτικής της δομής, παρέχοντας στην ανώτερη διοίκηση ένα πολύ ουσιαστικό εργαλείο διαχείρισης.

Συνοπτική Παρουσίαση

Προτού ξεσπάσει η χρηματοοικονομική κρίση, πολλές εταιρίες αγνοούσαν των κίνδυνο έλλειψης ρευστότητας και κατά συνέπεια την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός συστήματος εσωτερικής τιμολόγησης (FTP), το οποίο θα κατένεμε με αντικειμενικότητα τα κόστη και τα οφέλη από τη χρήση και την άντλησή της. Πολλές επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν τη ρευστότητα ως ένα «ελεύθερο αγαθό» με αποτέλεσμα να υποεκτιμούν το κόστος της και να παραλείπουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη θωράκιση της αδιάλειπτης συνέχισης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην περίπτωση έλλειψής της.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, πέραν της πρακτικής εφαρμογής των κανόνων εσωτερικής τιμολόγησης, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν τα εφόδια για την καλύτερη κατανόηση του κόστους ευκαιρίας ανά αντικείμενο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, το οποίο θα αποτελεί πλέον γνώμονα τόσο στην λήψη αποφάσεων, όσο και στις εκάστοτε επιχειρηματικές τους επιλογές.

Απευθύνεται

Το σεμινάριο θα είναι προσαρμοσμένο στα αντικείμενα της εκάστοτε επιχείρησης ή Ομίλου και θα απευθύνεται σε στελέχη της Οικονομικής Διεύθυνσης, σε λειτουργούς επιχειρησιακών μονάδων που συμμετέχουν στην διαμόρφωση του κόστους, του σχεδιασμού και των τιμών προϊόντων/υπηρεσιών.

Για να μάθεις όλα τα Μοναδικά Προνόμια που μπορείς να εξασφαλίσεις ως σπουδαστής του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ μπορείς να
· Επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικώς στο 210 9029780
· Να μας επισκεφτείς Κασομούλη 108, Αθήνα, δίπλα στο μετρό Αγ. Ιωάννη
· Να μας στείλεις φόρμα επικοινωνίας ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου

Ονοματεπώνυμο (*)

Τηλέφωνο (*)

Email (*)

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

   Αποδέχομαι τα στοιχεία μου να διατηρηθούν από τη Νέα Γνώση. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων