ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Τουρισμός αποτελεί την «ατμομηχανή» της οικονομίας της χώρας μας και ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ, αλλά και στην ανάπτυξη επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον κλάδο. Ειδικότερα το 2018 ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια και αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Σημαντικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η σπουδαία παράδοση που διαθέτει, με πλήθος τουριστών να συρρέουν από όλο τον κόσμο, προκειμένου να θαυμάσουν τα σπουδαία μνημεία του πολιτισμού μας αλλά και να γευτούν τις ιδιαίτερες  γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Η χώρα μας διαθέτει σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους που καλύπτουν όλο το φάσμα της ιστορίας του ανθρώπου, από την προϊστορική εποχή (Διμήνι, Σέσκλο) τα μυκηναϊκά χρόνια, την κλασσική και ρωμαϊκή και Βυζαντινή εποχή. Χώροι όπως οι Μυκήνες, οι Δελφοί, η Ακρόπολη των Αθηνών, η Ολυμπία, αλλά και Μουσεία όπως της Ακροπόλεως και το Εθνικό Αρχαιολογικό είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες οι οποίοι τα επισκέπτονται με ενθουσιασμό για να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο αυτό οι tour operators οι οποίοι οργανώνουν ταξίδια στην χώρα μας και περιηγήσεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνικό πολιτισμό και απασχολούν εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο οργανώνει τέτοιες περιηγήσεις.  Αυτός είναι και ο λόγος που το μάθημα Ιστορία  του Ελληνικού Πολιτισμού που διδάσκεται στο Τμήμα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ με πολύχρονη εμπειρία στην διδασκαλία και την έρευνα, προσφέρει στους σπουδαστές τις γνώσεις που τους είναι απαραίτητες, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

Κωνσταντίνος Καλαχάνης

Δρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

Σοφία Κεφαλή

Φιλόλογος, Σπουδές  στην Εκπαίδευση Med

Διδάσκοντες ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ