Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς σκοπούς της φιλοσοφίας και στρατηγικής μας για την προετοιμασία εξειδικευμένων και περιζήτητων επαγγελματιών στον τομέα επιλογής των σπουδών τους. Για το λόγο αυτό το ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ έχοντας αναπτύξει ένα δυναμικό δίκτυο συνεργασιών με κορυφαίες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, δίνει το προβάδισμα στους σπουδαστές του να εξασφαλίσουν την 1η επαγγελματική τους συνεργασία πριν την αποφοίτηση τους!

Την ευθύνη της επαγγελματικής αποκατάστασης έχει αναλάβει το επιτελείο του γραφείου επαγγελματικής απασχόλησης, το οποίο  δημιουργήθηκε φιλοδοξώντας να γίνει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της δια βίου μάθησης και της παραγωγικής διαδικασίας.

Σκοπός του γραφείου είναι να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και κρατικούς οργανισμούς, ώστε να ενημερώνει τους σπουδαστές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ για ότι νεότερο υπάρχει στον τομέα απασχόλησης και τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να βρουν πληροφορίες για θέσεις εργασίας, σεμινάρια, ημερίδες αλλά και θέσεις πρακτικής ή επιδοτούμενης απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ενημερώνει τους χρήστες για διαθέσιμες θέσεις εργασίας.
  • Παρέχει πληροφόρηση σχετικά με προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Πληροφορεί για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων.
  • Παρέχει Υπηρεσίες Συμβουλευτικής μέσω των Συμβούλων Σταδιοδρομίας και ενός συστήματος e-mentoring.
  • Παρέχει Υπηρεσίες εκπαίδευσης από απόσταση σε θέματα που αφορούν σύνταξη βιογραφικού, επαγγελματικά δικαιώματα, τεχνική ορολογία κ.α.
  • Διοργανώνει ημερίδες και σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και Ημέρες Σταδιοδρομίας.